U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Van cijfers naar letters

Mijn naam is Hannie Drissen - van der Coelen. Ik ben 58 jaar en woonachtig in Sevenum. Na ruim 38 jaar gewerkt te hebben in de financiële administratie, waarvan 17 jaar zelfstandig, kwam ik tot de ontdekking dat ik mijn leven ook nog graag op een andere manier wilde invullen. Ik ben altijd graag met cijfers bezig geweest, maar in mijn jeugdjaren heb ik ook al altijd  veel gelezen en geschreven.

 

Zo was het niet zo vreemd dat ik ‘onbewust’ weer op dit pad gezet werd. Op mijn zoektocht kwam ik terecht bij verschillende cursussen en workshops. Om niet onvoorbereid te beginnen heb ik mij daarin eerst verdiept.

 

2017:

Een schrijfcursus van creatief schrijfster Jetty Alards, waarbij aan de hand van opdrachten o.a. korte verhalen, columns en dialogen werden geschreven en beoordeeld.

 

Maandelijks ‘schrijfcafé’ in de bibliotheek Venlo, onder leiding van Judith van Weel van ‘Taaljuweel’.

  

2018:

Maandelijks ‘schrijfcafé’ bij Atelier Maashoek in Steyl, onder leiding van Lenny Wolters.

 

Zintuiglijke schrijfcursus van Lyssa Lietar in Arnhem, waarbij de aandacht geheel gericht was op onze zintuiglijke observaties. Al schrijvende kwam ik tot de verrassende ontdekkingen, wat er allemaal uit je pen kan komen.

 

Training ‘Verbindende Communicatie’ bij Vine Coaching in Doorn, onder leiding van Jan van Koert. Deze cursus traint je in je manier van denken en communiceren, waarbij je vanuit inleving (empathie) in jezelf en de ander, kwalitatief contact maakt en houdt.

 

Een schrijfcursus onder leiding van Wim Daniëls, bedoeld voor mensen die zichzelf (verder) willen bekwamen in het schrijven van teksten. Deze cursus vindt jaarlijks plaats in de Dordogne in Frankrijk, bij Harriët van Wetten. Op een fantastische plek in Pouchou ben je een hele week, onder zeer deskundige leiding van Wim, gericht bezig met je eigen schrijftalenten. De beoordelingen zijn zeker niet mals, maar zeer leerzaam en deze week heeft mij zodanig geïnspireerd, dat ik hierna zeker wist dat ik op dit gebied meer wilde betekenen. Ik kan deze cursus van harte aanbevelen. Zie: www.pouchou.fr/cursus.

 

De schrijfcursus ‘luisteren naar je pen’ bij Enervie Schrijfatelier in Vaassen, onder leiding van Hanny Kuijer. De eerder toegepaste technieken in de schrijfcafé’s werden nog eens goed toegelicht en uitgebreid en zij vormen nu de basis voor mijn eigen schrijfatelier. Zie: www.enervie.nl.